Μερικοί τρόποι για να γίνει η Κυριακή η αγαπημένη σου μέρα, (αν δεν είναι ήδη)

Από μικρή θυμάμαι, περίμενα κάθε εβδομάδα την Κυριακή πως και πως. Ήταν για μένα μέρα ξεκούρασης και χαλάρωσης. Μεγαλώνοντας κάτι χάλασε. Ξαφνικά η Κυριακή μου φέρνε έναν αέρα μουντίλας, ανακατεμένο με βαρεμάρα, ξέρεις αυτό που σέρνεσαι απ’ το υπνοδωμάτιο στο καθιστικό, απ την πολυθρόνα στον καναπέ και με κάποιο ανεξιχνίαστο τρόπο είσαι κάθε μισή ώρα μπροστά στο ψυγείο, χωρίς τελικά να βρίσκεις τίποτα ικανοποιεί τον ουρανίσκο σου. Το φαινόμενο αυτό ονομάστηκε απ την επιστημονική κοινότητα, κυριακίλα. Η κατάσταση άλλαξε όταν ήρθα φοιτήτρια στην Αθήνα. Θα μοιραστώ λοιπόν μαζί σας τα κόλπα για να αποφύγετε την Κυριακάτικη βαρεμάρα.

Την Κυριακή σαν μέρα την θεωρώ πολύ αδικημένη καθώς βρίσκεται μετά το Σάββατο και πριν τη Δευτέρα. Οπότε η ψυχολογία των περισσοτέρων σας είναι κάπως έτσι: απ’ τη μία μόλις έχετε ξυπνήσει από ένα ξέφρενο σαββατιάτικο βράδυ κι απ’ την άλλη συνειδητοποιείτε, μόλις περάσει το hangover, πως το ΣΚ τελειώνει και μαζί με τη Δευτέρα έρχονται κι οι υποχρεώσεις. Ναι, το ξέρω αυτά αρκούν για να κουκουλωθείς λίγο ακόμα με τα παπλώματα και να χουχουλιάσεις για την υπόλοιπη μέρα. Εδώ έρχομαι και σου κουνάω αποδοκιμαστικά το δάχτυλο. Η Κυριακή με τον κατάλληλο σχεδιασμό λόγω των αντιξοοτήτων, είναι η καλύτερη μέρα για να κάνεις όλα εκείνα που τόσο καιρό αναβάλλεις.

Μην περιμένεις να οργανώσεις τη μέρα σου τελευταία στιγμή. Κατέστρωσε τα σχέδια σου και ξεσήκωσε τους φίλους σου για κυριακάτικες περιπέτειες. Είναι πολύ πιο εύκολο να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα όταν το έχεις κανονίσει λίγες μέρες πριν, καθώς γλυτώνεις τον πανικό της τελευταίας στιγμής, που θα πάω, με ποιον θα πάω, τι θα βάλω κλπ. Μπορείς ακόμα και να το παίξεις τουρίστας στην ίδια σου την πόλη και να παρακολουθήσεις ξεναγήσεις στο κέντρο της πόλης, ή ακόμα να επισκεφτείς μουσεία. Η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και σε περιβαλλοντικά πάρκα είναι πιο φτηνή, ή ακόμα και δωρεάν σε κάποιες περιπτώσεις.

Όπως και να το κάνουμε το κέντρο έχει μια διαφορετική ατμόσφαιρα την Κυριακή. Απέφυγε τα μέσα αυτή τη μέρα και περπάτα, ή κάνε βόλτα με το ποδήλατό σου. Οι κεντρικές περιοχές της Αθήνας δε θα σε απογοητεύσουν, καθώς παντού ξεφυτρώνουν καινούρια μαγαζάκια, αλλά μπορείς να ανακαλύψεις και πολλά που ήδη υπάρχουν, τα οποία όμως με τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας δεν έχεις παρατηρήσει. Δοκίμασε γειτονιές και στενάκια που δεν έχεις εξερευνήσει κι άσε τη μαγεία τους να αναλάβουν τα υπόλοιπα. Θα βρεθείς μπροστά σε πολλές ευχάριστες εκπλήξεις, που θα σε γεμίσουν θετική ενέργεια για όλη τη βδομάδα.

Αν μη τι άλλο η Κυριακή διατίθεται για μία εξόρμηση, σε ένα κοντινό μέρος που θα γεμίσει τις μπαταρίες σου. Άλλωστε δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από ένα roadtrip με τους φίλους σου, ή με το έτερον ήμισυ. Ταυτόχρονα είναι ιδανική μέρα, για να δεις επιτέλους εκείνο το θεατρικό έργο, που σε παρακαλάει τόσο καιρό ο κολλητός σου, ή την καινούρια ταινία στον κινηματογράφο. Επίσης, καθώς έχεις μία ολόκληρη μέρα στη διάθεσή σου, μπορείς να πας μέχρι και στην άλλη άκρη της πόλης, χωρίς άγχος για να επισκεφτείς εκείνο το εστιατόριο που τόσο καιρό έχεις βάλει στο μάτι, ή αγαπημένους δικούς σου ανθρώπους που έχεις παραμελήσει τελευταία.

Τέλος, ακόμα κι αν είσαι πεπεισμένος να μείνεις σπίτι μη νομίζεις πως είναι δικαιολογία για να μιζεριάσεις. Μαγείρεψε, ξεκίνα επιτέλους εκείνη τη σειρά, τακτοποίησε το δωμάτιο σου, άλλαξε το γραφείο σου, βγάλε επιτέλους τα καλοκαιρινά και τακτοποίησε τα χειμωνιάτικα, περιποιήσου τον καλό σου με μασάζ και beaute, (ναι και στους άντρες αρέσουν αυτά, όσο κι αν δεν το παραδέχονται) ή απλά κακόμαθε λίγο τον εαυτό σου με ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο με αιθέρια έλαια και άλατα και μια κούπα ζεστή σοκολάτα. Κάνε οτιδήποτε νοσταλγείς μέσα στη βδομάδα, αλλά δεν έχεις ποτέ χρόνο τελικά να κάνεις.

Πέτα λοιπόν τις πιτζάμες από πάνω σου κι ετοιμάσου να ζήσεις την πιο αξέχαστη Κυριακή!!!

Αποστολία Πασχαλούδη – savoirville.gr